Hee, wat deed Johan Vlemmix in Bergen op Zoom?

Wie vrijdag 12 oktober bij het Ministerie van eten en drinken binnen was gestapt, had daar zomaar de bekende Johan Vlemmix aan kunnen treffen. Wat deed hij nou in Bergen op Zoom?

De Bergse Jeffry Verdult weet het antwoord: “Ik had een afspraak met hem. We willen samen iets gaan opstarten voor het goede doel.”

Ministerie

Jeffry liep afgelopen zomer de Vierdaagse en ontmoette daar Johan Vlemmix. “Na de Vierdaagse heb ik hem gebeld en gezegd dat ik iets wilde gaan doen voor het goede doel. Hij was er meteen voor te porren.” Johan kwam vrijdag naar Bergen op Zoom om de details door te spreken. “Mijn kantoor zit naast het Ministerie”, vertelt Jeffry. “En omdat Johan gek is van het koningshuis, leek me het Ministerie wel een goede gelegenheid om een hapje te eten. Johan vond het er geweldig.”

Liedje opnemen

De plannen wil Jeffry nog niet helemaal verklappen. “We zijn er nog druk mee bezig. Het gaat er om, dat we samen de armoede in Nederland onder de aandacht brengen en er iets tegen doen. Daarom gaan Johan en ik een liedje opnemen, dat rond de volgende Vierdaagse uitkomt. Er zit nog veel meer aan vast, maar daarover vertel ik later meer. Het wordt in ieder geval echt iets Brabants.” De samenwerking met Johan bevalt hem prima. “Hij is een prima persoon, anders dan hij overkomt op televisie. Bovendien werkt hij helemaal belangeloos mee, dat is heel prettig.”