Negentig attracties op één dag: Johan Vlemmix breekt record op Udense kermis

UDEN – De draaimolen, oliebollenkraam, reuzenrad en hoogste mobiele zweefmolen ter wereld. Johan Vlemmix heeft alle attracties op de kermis in Uden uit geprobeerd. De Eindhovenaar heeft hiermee een wereldrecord verbroken. Bang? Dat was hij zeker niet: “Ik durf alles.”

Alle attracties van een van de grootste kermissen van Nederland in zo kort mogelijke tijd. Dat was het doel van Vlemmix.

“Van oliebollenkraam tot draaimolen en megazweefmolen. Alles ga ik doen”, vertelde de Eindhovenaar voorafgaand aan de recordpoging.

Groot kind
Vlemmix was zeker niet bang en durft naar eigen zeggen alles. “Waarom niet? Dit is gewoon hartstikke leuk”, vond hij. “Als kind droom je er toch al van om in alle attracties op de kermis te mogen. En eigenlijk ben ik nog een groot kind.”

De Eindhovenaar begon na de opening van de Udense kermis zijn rondje langs de attracties bij de oliebollenkraam. Daarna volgde de draaimolen. Vlemmix: “Ik verheug me vooral heel erg op die hoge zweefmolen. Dat lijkt me echt leuk.”

Rond half 10 zaterdagavond meldde Vlemmix dat hij alle 90 attracties op de Udense kermis had bezocht. Hij was wel misselijk, vooral van het vele eten dat hij naar binnen heeft gewerkt. “Nu ga ik maar even liggen”, zei hij.

131 rondjes in achtbaan
Vlemmix heeft ruime ervaring in uitdagende wereldrecordpogingen. Zo deed hij in 2010 mee aan het achtbaanrecord en probeerde toen 24 uur in een rollercoaster te zitten. Na 131 rondjes moest hij zijn poging staken.

In april bivakkeerde Vlemmix 58 rondjes in het reuzenrad op de Pier in Scheveningen. Hij verbrak het wereldrecord en probeerde geld in te zamelen voor de ernstig zieke MS-patiënte Anita Smeets uit Heesch.

Bron: Omroep Brabant