Sekspoppen Johan Vlemmix zijn volwaardige gesprekspartners

VIDEOEINDHOVEN – Robots hebben de toekomst, dus komt de excentrieke Eindhovense ondernemer Johan Vlemmix nu met de ‘living doll’, een interactieve robot die er uitziet als een sekspop, maar het vooral moet hebben van de goede gesprekken.

Volgens Vlemmix is het een kwestie van tijd voor het seks imago verdwijnt. Er komen straks ook oudere mannen en vrouwen op de markt.  ,,Deze pop kan een vervanger zijn van de mens, om toch een maatje te zijn.”

Met name voor dementerenden in verzorgingshuizen kan de pop een uitkomst bieden. Partners hoeven op die manier niet constant in de buurt te zijn, maar staan via de pop die voorzien is van oogcamera’s en een spraakcomputer toch rechtstreeks in contact met hun geliefde. De pop is straks gewoon via de mobiel te bedienen.

“Je kunt straks een robotpopkopie van jezelf laten maken, door middel van een 3D-scan, inclusief je eigen stem.” Daar hangt dan wel een prijskaartje aan van ongeveer 200.000 euro. De modellen die Vlemmix nu zelf in huis heeft kosten iets meer dan 2.000 euro. De eerste bestellingen zijn inmiddels al binnen. Vlemmix is volledig overtuigd dat de living doll een enorm succes gaat worden. ,,In Japan worden er nu al meer dan 2500 poppen per week verkocht.”